Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2007 14:55 - На море по американски
Автор: zvezdopad Категория: Забавление   
Прочетен: 1523 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 10.07.2007 14:56


Хубаво нещо са семейните почивки, а най-хубаво се почива по семейному през лятото. Само лятото можете да прекарате безценни часове ваканционен отдих с хората, които обичате - като противовес на хората, с които обичате да си прекарвате времето. Но къде да отиде на почивка тази година едно американско семейство? Защо не в чужбина? Звучи вълнуващо. Преди да потеглите обаче, трябва да се консултирате с Държавния департамент.

От Държавния департамент обаче ще ви посъветват да избягвате пътувания в Близкия изток, Европа, Азия, Африка, Южна Америка, Канада, Мексико и Антарктика, защото: "Там всеки иска да ви убие." Самият Колин Пауъл ще прекара ваканцията в зимника си. 
Но това не означава, че не трябва да си прекарате хубаво със семейството! Под носа ви в Америка изобилства от незаслужено пренебрегвани местности. 
Например Северна Дакота. 
Северна Дакота е една от най-пренебрегваните местности на планетата. Защо не идете там? Местните направо ОБОЖАВАТ гостите. Миналия януари бях в Гранд Форкс, Северна Дакота. Хората така се развълнуваха, че веднага кръстиха една канализационна помпена станция на мое име. Може и на вас да кръстят някоя! А и да не го направят, може да посетите моята (носете си противогази). После може да обиколите и многобройните други местни забележителности например... ами, например Южна Дакота. На следващия ден можете пак да наминете да проверите помпената ми станция. При всички случаи ще ви излезе по-евтино от Дисни. 
Независимо къде сте решили да почивате, трябва да вземете едно друго решение - как да стигнете дотам. Ако сте в многомилионните редици на хората, които се страхуват да летят със самолет, спокойно! Според статистиката, ако си купите билет, имате шанс едно на 17 милиона въобще да ви позволят да се качите на самолета. Това е заради ИЗВЪНРЕДНО строгите мерки за сигурност по летищата. Наскоро бях на летището в Синсинати и наблюдавах как един пилот - това не си го измислям - преминава през летищната проверка. Беше в пълна пилотска униформа, със свалени обувки и без колан, с вдигнати ръце и през цялото време нещо се караше с охраната, която прекарваше по цялото му тяло детектор. Не бях достатъчно близо да чуя разговора, но си представям как е протекъл: 
ПИЛОТ: Аз съм пилотът, пуснете ме, трябва да карам самолета. 
ОХРАНА: Да, ама може да носите ножичка за нокти. И после в пилотската кабина да си я опрете във врата и да отвлечете самолета. 
ПИЛОТ: Що не ме прегледате и в... 

Дори и да успеете да се качите на самолета си, няма защо да се тревожите. Макар че съществува опасност самолетът ви да се блъсне в някой кит. Това без малко да се случи миналото лято. Кати Дай от "Джуно емпайър" излитала със самолет от водата. В същото време един огромен кит скокнал във въздуха точно пред самолета. Пилотът едва успял да завие навреме. Но следващият може и да не извади такъв късмет. Морските биолози не знаят (и да знаят, не са ми казали) колко високо скачат китовете. Да приемем, че говорим за мъжки кит в разцвета на пубертета и се опитва да се докара на някоя женска, тогава допускам, че е напълно възможно да скочи едно сто-двеста метра. Истината е, че при така наречената "турбуленция" пилотите всъщност се опитват да избегнат прелитащи китове. Които впрочем не са преминали през метален детектор и като нищо биха могли да са въоръжени с ножички за нокти. 
Май най-добре ще бъде да пътувате с кола. Колата предоставя възможност за незабравими мигове натясно със семейството. Незабравими дълги, протяжни мигове. Докато накрая ви се прииска собственоръчно да изтръгнете до корен нишките на ДНК-то си и да ги изхвърлите през прозореца. Пътуването с кола ви дава шанс да надникнете в дълбоката душевност на простия американец. Която дълбока душевност в повечето случаи крои плитки планове да ви оскубе с два долара за галон бензин. След измамата "тати" неспирно ще се пеняви и ще псува през целия останал път. От яд така силно ще стиска кормилото, че накрая ръцете му ще се вцепенят и ще трябва да спи в колата. Гледайте да я гарирате на сигурно място, защото тия китове като литнат, не знаят къде да спрат. Не си знаят мярката на летенето. Каквото и да правите, не забравяйте да се забавлявате. 

Дейв Бари
в."Маями хералд"
2002 г.

старо, но златно пък и като гледам важи с пълна сила :D


Тагове:   море,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - важи,важи))
10.07.2007 15:48
Разбира се,че най,най важното са забавленията))Поздравче)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdopad
Категория: Изкуство
Прочетен: 475730
Постинги: 97
Коментари: 1185
Гласове: 3121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930